دوربین های مداربسته نیز مانند دیگر تجهیزات الکترونیکی نسبت به شرایط محیطی حساس هستند. این حساسیت با توجه به نوع دوربین و عملکرد آن متفاوت است اما راه های مختلفی برای کاهش این حساسیت وجود دارد. در این مقاله به بررسی تعدادی از این روش ها می پردازیم.


Coming Soon Phone Numbers

دوربین مداربسته



اولین نکته در مواجهه با میزان حساسیت دوربین ها توجه به میزان IP بدنه دستگاه است. اشاره به این نکته ضروری است که حروف IP در رابطه با بدنه دستگاه رابطه ای با شبکه در دوربین ها ندارد. IP یک دستگاه حساسیت آن را به شرایط محیطی مانند آب و گرد و غبار نشان می دهد (در رابطه با استاندارد IP در مقاله مرتبط با آن اطلاعاتی را بخوانید). معمولا حساسیت دستگاه به حرارت محیط به صورت کاملا جداگانه مورد اشاره قرار می گیرد.

کاورهای بیرونی (Weather Proof)

در صورتی که می خواهید دوربین را در محیط بیرونی نصب کنید IP بدنه دوربین باید بالاتر از عدد 65 یا 66 باشد. توجه داشته باشید که استاندارد IP دستگاه به جهت نصب آن نیز وابسته است پس در صورتی که دوربین را برعکس نصب کنید الزامی برای وارد نشدن آب به بدنه وجود نخواهد داشت. در صورتی که IP بدنه دوربین برای نصب بیرونی مناسب نبود حتما باید از کاور مناسب برای محل استفاده کنید.

در محیط هایی که خطر ورود آب وجود نداشته باشد تنها باید به رقم دوم استاندارد IP توجه کنید. بالاتر بودن این رقم به معنای مقاومت بیشتر بدنه نسبت به ورودی گرد و غبار است. برای مثال در محیط های صنعتی که برش یا ذوب روی مواد خام صورت می گیرد حتما از دوربین مناسب یا کاور برای دوربین استفاده کنید.

کاورهای ضد انفجار (Expulsion Proof)

این کاورها به طور کلی استانداردهای عایقی متفاوتی از استاندارد IP دارند و از صدمه دیدن دوربین در شرایط خاص جلوگیری می کنند. کاربرد این کاورها بیشتر در معادن و صنایع نظامی می باشد.

کاورهای ضد ضربه (Vandal Proof)

استاندارد خاصی برای مشخص کردن میزان مقاومت این کاورها نسبت به ضربه وجود ندارد. گاهی تنها برای دوربین های با بدنه فلزی از این اصطلاح استفاده می شود. اما در واقع این واژه به معنای مقاومت دوربین در مقابل حمله با سلاح سرد است.


برچسب‌ها: کاور دوربین مداربسته
نوشته شده در تاريخ پنجشنبه 5 دی1392 توسط علی شهدوستنظر بدهید
بازديد : 871
دوربین وریفوکال چیست؟
تصویر یک لنز قابل تنظیمدوربین یا لنز وریفوکال چیست؟

در مطالب قبل به اهمیت و وظیفه لنز دوربین مداربسته اشاره کردیم. همانطور که گفته شد لنز دوربین های مداربسته از نظر امکان تنظیم به دو نوع ثابت (Fix) و قابل تنظیم (Varifocal) تقسیم می شود.

باید بدانید که استفاده از لنزهای ثابت به علت هزینه پایین به مراتب رایج تر است. لنزهای ثابت تنها می توانند در یک زاویه ثابت برای شما تصویر ایجاد کنند. رایج ترین انواع لنزهای ثابت لنزهای 3.6 میلیمتر، 2.8 میلیمتر و 4 میلیمتر هستند. استفاده از لنزهای ثابت با فاصله کانونی دیگر به ندرت صورت می گیرد.

در مقایسه با لنزهای ثابت لنزهای وریفوکال به شما فاصله کانونی را در یک بازه مشخص خواهند داد. شما از طریق تنظیم لنز می توانید زاویه دید دوربین را بین فاصله کانونی مجاز تغییر دهید. برای مثال از طریق نصب یک لنز وریفوکال 2.8 به 12 میلیمتر بر روی یک CCD 1/3” شما خواهید توانست زاویه دید دوربین را بین 86 درجه تا 25 درجه تنظیم کنید.

یک لنز وریفوکال مانند شکل دارای دو اهرم تنظیم است. اهرم اول برای تنظیم زاویه دید دوربین است. از این طریق شما می توانید فاصله کانونی لنز را تغییر دهید و به مقدار دلخواه در آورید. اهرم دوم وظیفه تنظیم فوکوس دوربین را برعهده دارد. هر بار که شما فاصله کانونی لنز را تغییر می دهید باید فوکوس لنز را برای آن فاصله کانونی تنظیم کنید.

در ادامه باید توضیح دهم که خصوصیت اتو ایریس (Auto Iris) که ممکن است در کاتالوگ لنز با آن مواجه شوید به معنی تنظیم خودکار آیریس دوربین در مقابل نور است. در واقع وقتی نور محیط زیاد شود دوربین به طور خودکار آیریس را می بنند تا تصویر از نور اشباح نشود.

فاصله کانونی رایج برای دوربین های مداربسته عبارتند از:

· 3 به 9 میلیمتر

· 2.8 به 12 میلیمتر

· 5 به 50 میلیمتر

· 6 به 60 میلیمتر

در موقع انتخاب لنز برای دوربین های صنعتی باکس حتما به میزان کیفیت لنز و دوربین توجه کنید. برای دوربین های صنعتی شبکه با کیفیت مگا پیکسل حتما باید از لنزهای مناسب مگا پیسکل استفاده کنید.
ساعت : 9:55 pm | نویسنده : admin | مطلب قبلی | مطلب بعدی